Rejsevejledning og vaccination

Rejsevejledning og vaccination

Skal du ud at rejse og er der behov for vaccinationer?

Vejledning vedrørende rejsevaccinationer er en kompliceret sag med mange facetter. Det kræver derfor en grundig udspørgen og vejledning. Det kan IKKE gives i telefonen og ej heller som e-konsultation.

Bestil en tid ved lægen så tidligt som muligt. I nogle tilfælde skal 1. vaccination gives måneder FØR afrejse. OBS tidsbestilling pr. telefon da der typisk afsættes mellem 20-30 min pr. konsultation.

Det er en god ide at gøre opmærksom på rejsens mål og varighed når du bestiller tid – skal du på jordomrejse eller bare til flere fjerne lande er der behov for ekstra tid afsat til konsultationen.

Lider du af kroniske sygdomme bedes du oplyse dette ved tidsbestilling.

En rejsemedicinsk vejledning koster 480 kr. (den offentlige sygesikring dækker ikke her).

Derudover er der udgifter til de enkelte vacciner, der skal afhentes på apoteket, samt udgift på 200,00 kr. hver gang man kommer til vaccination. Er man en familie, der skal vaccineres sammen er prisen 200,00 kr. for vaccination for den første og 100,00 kr. for næstfølgende familiemedlemmer.

Forsikring: Oplys altid dit forsikringsselskab hvis der tilkommer ny sygdom eller forværring af eksisterende sygdom, herunder hvis du begynder at indtage ny medicin. På denne måde sikrer du dig, at du er tilstrækkelig dækket.

Pillepas: Hvis du rejser til udlandet med vanedannende receptpligtig medicin ( fx. morfika, benzodiazepiner eller sovemedicin) skal du have lavet et pillepas. Spørg din læge eller apoteket hvis du er i tvivl. Bestil pillepas i god tid på apoteket.

Når man rejser uden for det nære Europa er der risiko for visse sygdomme vi ikke har i Danmark. Det anbefales at man rådfører sig med sin læge for at minske risiko for sygdom på rejsen.

Du kan her se Sundhedsstyrrelsens generelle anbefalinger vedrørende forebyggelse af sygdomme ved rejser. Læs det gerne grundigt igennem så har du bedre mulighed for at forberede dig på spørgsmål fra os ved en regulær vejledning.

Vejledning – kun hele pakken

 Vi vil kun lave en hel pakke, som både indbefatter rejsevejledning og vaccinationer samt udskrivelse af eventuelt forebyggende medicin.

Selv om man selv kan søge frem til hvilke vacciner og medicin man kan have brug for, vil vi ikke tage ansvar uden at have gennemgået rejsen grundigt mhp om der er specielle problemer vi skal være opmærksom på. Fx eksisterende sygdom, specielle forhold mv.

Den tid lægerne og de specialuddannede sygeplejersker bruger på denne vejledning betales ikke af regionen (skatteyderne), og skal derfor betales af den rejsende selv.

Rejsevejledning koster 400 kr (momsfri), hertil kommer prisen på selv vaccinerne (sprøjten) og når der vaccineres. Vi tilstræber at gøre det så smidigt, nemt og dermed billigt for den rejsende.

 

Tidsbestilling

Send en e-konsultation til enten sygeplejerskerne Irene eller Louise – så svarer de hvordan forløbet skal starte.

Alternativt kan du ringe og bestille tiden – du kan ikke bestille online uden aftale. Du vil få at vide hvilken sygeplejerske du kommer ind til, og skal gerne sende hende oplysninger (via e-konsultation) inden.

Vi skal bruge oplysninger om:

  • Nøjagtig destination – fx hvor i landet
  • Tidligere vaccinationer
  • Rejseplan
  • Kendte helbredsproblemer

 

Spørgmål

Jeg har selv undersøgt hvilke vacciner jeg skal have – kan I ikke bare udskrive en recept på dem?

Nej, vi kan ikke tage ANSVAR for at udskrive recepter uden at tage grundigt stilling til hele rejsen, eventuelle kendte sygdomme og mulige faldgruber som ikke findes let på internettet.

Hvorfor koster det noget – det plejer at være gratis at gå til lægen

Politikerne (dem har vi selv valgt), synes ikke at alle skal betale for at nogle få rejser ud. Har man råd til at tage ud at rejse har man også selv råd til at betale for vaccination og rådgivning. Vi er i klinikken enige i denne prioritering af vores fælles skattekroner.

Priser

Normal rejsevejledning: 400 kr + vaccinepris
Vaccination: 200 kr + vaccinepris
Korte spørgsmål over telefon eller patientportalen uden fuld vejledning her: 200 kr

Såfremt man har en kompliceret rejseplan, som tager længere tid at planlægge kan rejsevejledningen koste mere.

Hjælp hvis fået rejsevejledning andetsteds og har behov for hjælp

Har man valgt anden klinik tager vi 200 kr for afklaring af simple spørgsmål, og 400 kr for afklaring af mere komplicerede spørgsmål.

ADRESSE

Lægerne Langengevej
Langengevej 4
8240 Risskov

}

UDENFOR ÅBNINGSTIDEN

Kontakt lægevagten fra kl. 16-8 samt lørdag, søndag og helligdage:

Ring tlf. 7011 3131
Ved livstruende sygdom: Ring alarm 112